Surdej

En række vejledninger, der guider dig fra at lave din egen surdej til at opnå succes med den, samt løsninger på udfordringer, der kan opstå undervejs.

Sådan laver du en surdej

En vejledning til hvordan du kan lave din egen surdej fra bunden.

Vedligeholdelse og klargøring til bagning

Sådan vedligeholder du din surdej og klargør den til bagning.

Surdej opbevaring

Sådan opbevarer du din surdej

Lær de bedste metoder til at opbevare din surdej.

Surdej som peaker

Hvornår er min surdej bageklar

Guide til hvornår din surdej er klar til at blive bagt med.

Autolyse

Autolyse

Lær hvad autolyse er og hvad fordele det er ved det.

surdej vinduestesten

Glutentest/Vinduestest

Lær hvordan man med simple metoder kan teste hvor stærkt ens glutennetværk er.

Stræk og Fold teknikken

Stræk og fold teknikken

Styrken i glutennetværket er afgørende ved surdejbagning. Lær en teknik, der forbedrer denne.

Laminering

Laminering

En vejledning i hvordan man kan laminere sit brød. Fx hvis man vil have nødder ind i det.

Marmoreffekten

En vejledning i hvordan man kan skaber et virtuelt flot brød med en marmoreret effekt.