Pizzaer
Her finder du opskrifter på surdejspizzaer, inspireret af det italienske køkken og tilpasset med enkle, velafbalancerede smagskombinationer. Mine pizzaer er primært lavet med surdejsbunde, da hver bid bliver lidt mere interessant. Jeg har samlet mine favoritter her – fra klassiske til lidt mere utraditionelle pizzaer.
Jeg håber, du finder inspiration til at lave dine egne pizzaer eller til næste pizzafest!
Jeg har opdelt pizzaerne ved Pizza Rossa (røde pizzaer), Pizza Bianca (Hvide pizzaer) og forskelllige typer saucer jeg bruger.
Mangler du en god opskrift på surdejspizzabunde så kan du finde min opskrift her: Opskrift pizza surdejsbunde
Pizza Rossa
Samling af mine favorit pizza med bund af tomatsovs.

Margherita
Bund: Surdejsbund
Sauce: Tomatsauce
Toppings: Frisk basilikum, fior de latte og olivenolie.

Marinara
Bund: Surdejsbund
Sauce: Tomatsauce
Toppings: Lidt ekstra tomatsauce, finthakket hvidløg, olivenolie og oregano.

Melanzane Parmigiana
Bund: Surdejsbund
Sauce: Tomatsauce
Toppings: Parmesan, Frisk Basilikum, fior de latte og Grillede Aubergine, Olivenolie
Efter bagning: Mere Parmesan

Salami Hot Honey
Bund: Surdejsbund
Sauce: Tomatsauce
Toppings: Frisk basilikum, italiensk salami og mozzarella.
Efter bagning: Hot Honey

Salami Hot Honey v.2
Bund: Surdejsbund
Sauce: Tomatsauce
Toppings: Frisk basilikum, Chorizo, fior de latte.
Efter bagning: Hot Honey

Rocket Prosciutto Crudo
Bund: Surdejsbund
Sauce: Tomatsauce
Toppings: Parmesan, Frisk Basilikum, fior de latte og Olivenolie
Efter bagning: Rucola, Prosciutto Crudo og flager af Parmesan

Margherita Sbagliata
Bund: Surdejsbund
Sauce: Mozzarella
Toppings: Olivenolie
Efter bagning: San Marzano tomatsauce, Basilikumpesto
Pizza Bianca
Samling af mine favorit pizzaer med hvid bund.

Salsiccia
Bund: Surdejsbund
Sauce: Mascarpone
Toppings: Frisk basilikum, champignon, parmesan, mozzarella, salsiccia og trøffelolivenolie.

Potato rosemary
Bund: Surdejsbund
Sauce: Mascarpone
Toppings: Tynde kartoffelskiver, frisk rosmarin, pancetta, friskkværnet sort peber & mozzarella.

Carbonara
Bund: Surdejsbund
Sauce: Pecorino
Toppings: Mozzarella, guanciale & friskkværnet sort peber.
Efter bagning: Æggeblomme, friskkværnet sort peber & mere pecorino.

Pear Walnut
Bund: Surdejsbund
Sauce: Mascarpone
Toppings: Tynde pæreskiver, valnødder, mozzarella, rucola & balsamico dressing.

Kantarellen
Bund: Surdejsbund
Sauce: Mascarpone
Toppings: Kantareller, frisk basilikum, pecorino, rødløg, frisk Salvie, mozzarella og olivenolie.

Quattro Formaggi
Bund: Surdejsbund
Sauce: Mozzarella
Toppings: Fontina, Taleggio, gorgenzola.

Onion with onion
Bund: Surdejsbund
Sauce: Mascarpone
Toppings: Smørgrillet løg og champignon med salvie, pancetta, mozzarella og trøffel olivenolie.

The Mushroom
Bund: Surdejsbund
Sauce: Mascarpone
Toppings: Smørgrillet champignon med salvie, mozzarella og olivenolie.

Zucca
Bund: Surdejsbund
Sauce: Græskarsauce
Toppings: Pecorino, basilikum, mozzarella, gorgonzola, nduja og olivenolie.
Pizza Sauce
Samling af mine favorit pizzaesaucer.

Tomatsauce
Ingredienser: San Marzano dåsetomater og havsalt.
Fremgangsmåde: Mos tomaterne med hånden indtil tilfredsstillende konsistens. Bland derefter med havsalt i blandingsforholdet. 100G tomat til 0,8 gram havsalt.

Mascarponesauce
Ingredienser: Mascarpone og mælk.
Fremgangsmåde: Rør Mascarpone osten med en lille smule mælk indtil konsistensen er som en blød creme.
Pizza topping
Super lækkert topping til pizza.

Hot Honey
Ingredienser:
• 250 g flydende honning
• 1 spsk. tørrede chiliflager
Fremgangsmåde: Hæld honning og chiliflager i en gryde, og varm det op ved middel varme. Når små bobler begynder at danne sig langs kanten, hældes blandingen over i et skoldet opbevaringsglas.

Basil pesto
Ingredienser: Frisk Basilikum, olivenolie og citron.
Fremgangsmåde: Blend en håndfuld basilikumblade med olivenolie og en skvat citronsafe. Blend indtil det har en ensartet konsistens.