Pizzaer

Her finder du opskrifter på surdejspizzaer, inspireret af det italienske køkken og tilpasset med enkle, velafbalancerede smagskombinationer. Mine pizzaer er primært lavet med surdejsbunde, da hver bid bliver lidt mere interessant. Jeg har samlet mine favoritter her – fra klassiske til lidt mere utraditionelle pizzaer.

Jeg håber, du finder inspiration til at lave dine egne pizzaer eller til næste pizzafest!

Jeg har opdelt pizzaerne ved Pizza Rossa (røde pizzaer), Pizza Bianca (Hvide pizzaer) og forskelllige typer saucer jeg bruger.

Mangler du en god opskrift på surdejspizzabunde så kan du finde min opskrift her: Opskrift pizza surdejsbunde

Pizza Rossa

Samling af mine favorit pizza med bund af tomatsovs.

Margherita

Bund: Surdejsbund

Sauce: Tomatsauce

Toppings: Frisk basilikum, fior de latte og olivenolie.

Marinara

Bund: Surdejsbund

Sauce: Tomatsauce

Toppings: Lidt ekstra tomatsauce, finthakket hvidløg, olivenolie og oregano.

Melanzane Parmigiana

Bund: Surdejsbund

Sauce: Tomatsauce

Toppings: Parmesan, Frisk Basilikum, fior de latte og Grillede Aubergine, Olivenolie

Efter bagning: Mere Parmesan

Salami Hot Honey

Bund: Surdejsbund

Sauce: Tomatsauce

Toppings: Frisk basilikum, italiensk salami og mozzarella.

Efter bagning: Hot Honey

Salami Hot Honey v.2

Bund: Surdejsbund

Sauce: Tomatsauce

Toppings: Frisk basilikum, Chorizo, fior de latte.

Efter bagning: Hot Honey

Rocket Prosciutto Crudo

Bund: Surdejsbund

Sauce: Tomatsauce

Toppings: Parmesan, Frisk Basilikum, fior de latte og Olivenolie

Efter bagning: Rucola, Prosciutto Crudo og flager af Parmesan

Margherita Sbagliata

Bund: Surdejsbund

Sauce: Mozzarella

Toppings: Olivenolie

Efter bagning: San Marzano tomatsauce, Basilikumpesto

Pizza Bianca

Samling af mine favorit pizzaer med hvid bund.

Salsiccia

Bund: Surdejsbund

Sauce: Mascarpone

Toppings: Frisk basilikum, champignon, parmesan, mozzarella, salsiccia og trøffelolivenolie.

Potato rosemary

Bund: Surdejsbund

Sauce: Mascarpone

Toppings: Tynde kartoffelskiver, frisk rosmarin, pancetta, friskkværnet sort peber & mozzarella.

Carbonara

Bund: Surdejsbund

Sauce: Pecorino

Toppings: Mozzarella, guanciale & friskkværnet sort peber.

Efter bagning: Æggeblomme, friskkværnet sort peber & mere pecorino.

Pear Walnut

Bund: Surdejsbund

Sauce: Mascarpone

Toppings: Tynde pæreskiver, valnødder, mozzarella, rucola & balsamico dressing.

Kantarellen

Bund: Surdejsbund

Sauce: Mascarpone

Toppings: Kantareller, frisk basilikum, pecorino, rødløg, frisk Salvie, mozzarella og olivenolie.

Quattro Formaggi

Bund: Surdejsbund

Sauce: Mozzarella

Toppings: Fontina, Taleggio, gorgenzola.

Onion with onion

Bund: Surdejsbund

Sauce: Mascarpone

Toppings: Smørgrillet løg og champignon med salvie, pancetta, mozzarella og trøffel olivenolie.

The Mushroom

Bund: Surdejsbund

Sauce: Mascarpone

Toppings: Smørgrillet champignon med salvie, mozzarella og olivenolie.

Zucca

Bund: Surdejsbund

Sauce: Græskarsauce

Toppings: Pecorino, basilikum, mozzarella, gorgonzola, nduja og olivenolie.

Pizza Sauce

Samling af mine favorit pizzaesaucer.

Tomatsauce

Ingredienser: San Marzano dåsetomater og havsalt.

Fremgangsmåde: Mos tomaterne med hånden indtil tilfredsstillende konsistens. Bland derefter med havsalt i blandingsforholdet. 100G tomat til 0,8 gram havsalt.

Mascarponesauce

Ingredienser: Mascarpone og mælk.

Fremgangsmåde: Rør Mascarpone osten med en lille smule mælk indtil konsistensen er som en blød creme.

Pizza topping

Super lækkert topping til pizza.

Hot Honey

Ingredienser:

• 250 g flydende honning

• 1 spsk. tørrede chiliflager

Fremgangsmåde: Hæld honning og chiliflager i en gryde, og varm det op ved middel varme. Når små bobler begynder at danne sig langs kanten, hældes blandingen over i et skoldet opbevaringsglas.

Basil pesto

Ingredienser: Frisk Basilikum, olivenolie og citron.

Fremgangsmåde: Blend en håndfuld basilikumblade med olivenolie og en skvat citronsafe. Blend indtil det har en ensartet konsistens.